Održan I. Dan Ličkog krumpira
Povodom I. Dana Ličkog krumpira u općini Lovinac održan je okrugli stol na temu „Održiva proizvodnja krumpira u Lici“ na kojoj su sudjelovali brojni stručnjaci i proizvođači Ličkog krumpira. Okrugli stol bio je uvod u gastro-manifestaciju koja se održala do kasnih poslijepodnevnih sati. Kao glavni kuhari nastupili su učenici srednje škole „Plitvička jezera“ iz Korenice koji su pripremili brojna ukusna jela od krumpira. Osim srednje škole kuhale su i domaće kuharice uz pomoć stručnjaka koji su održali prezentaciju o sortama krumpira koje su najbolje za pojedina jela. Kao najbolja sorta za Ličke pole pomoću stručnog žirija određena je sorta Rodeo. U sklopu manifestacije održan je i izbor za najteži i najneobičniji krumpir. Titulu najtežeg (1,27) osvojio je krumpir Marka Miletića. Brojni izlagači pokazali su svoje sorte krumpira, sjemenske krumpire te ostale proizvode poput sira, meda, vina i rakije.